Tort de zahar ars – Este delicios si se face foarte usor!

1 min


Advertisements

reteta tort de zahar ars

Daca iti place crema de zahar ars atunci trebuie sa incerci si tortul de zahar ars.
Este delicios si se face foarte usor!

Incrediente:

Advertisements
  • 1 litru lapte rece
  • 300 g + 4 linguri cu varf zahar
  • 12 oua
  • 4 linguri cu varf faina

Mod de preparare:

  1. Se ard 100 g zahar intr-o oala potrivit de inalta (cam 30-35 cm) si apoi se da la rece.
  2. Pentru compozitia 1, se bat 8 oua cu 200 g zahar pana isi dubleaza volumul de 3 ori si se ingroasa, apoi se adauga un litru de lapte rece.
  3. Pentru compozitia 2, se separa 4 oua: albusurile se bat spuma, se adauga 4 linguri cu varf cu zahar, pe rand, apoi galbenusurile unul cate unul, si se incorporeaza si cele 4 linguri cu varf de faina.
  4. Peste zaharul ars se pune compozitia 1, apoi compozitia 2 si se da la cuptorul preincalzit la 180°C pana se rumeneste si se dezlipeste putin de pe marginile oalei. Se lasa sa se raceasca foarte bine si se rastoarna pe un platou.
  5. Dupa ce s-a rasturnat pe platou se da pentru cel putin o ora la rece (ideal ar fi sa-l lasati peste noapte), apoi se poate portiona si servi.

Pofta buna!

Advertisements
vouchere reducere

Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

Care este reactia ta la acest articol?

Scary Scary
1
Scary
Angry Angry
2
Angry
Fail Fail
0
Fail
Lol Lol
3
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
2
OMG
WTF WTF
2
WTF
Like Like
3
Like

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată.