Când sunt Rusaliile 2022? Sărbătoarea se mai numeşte şi Pogorârea Sfântului Duh sau Cincizecimea

Sărbătoarea Rusaliilor marchează încheierea sărbătorilor pascale creștin-ortodoxe. Vezi pe ce dată sunt Rusaliile în 2022.2 min


Advertisements

Sărbătoarea Rusaliilor este marcată cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox, fiindcă una din cele mai importante sărbători creștine de peste an.

Sărbătoarea Rusaliilor ţine trei zile în anumite regiuni ale ţării. În a doua zi de Rusalii este cinstită Sfânta Treime. Data când se celebrează Rusaliile diferă de la un an la altul.

Pe ce dată sunt Rusaliile în 2022?

Sărbătoarea Rusaliilor în 2022 va avea loc duminică, 12 iunie. Sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh are loc la 10 zile de la Înălţarea Domnului şi la 50 de zile de la Învierea Domnului, de aceea sărbătoarea se mai numeşte şi Cincizecimea.

În Biserica Ortodoxă, luni după Pogorârea Duhului Sfânt este Sărbătoarea Sfintei Treimi sau Lunea Duhului Sfânt, iar în prima duminică de după Rusalii este Sărbătoarea Tuturor Sfinților.

Advertisements

Sărbătoarea Rusaliilor marchează încheierea sărbătorilor pascale creștin-ortodoxe.

Începând cu anul 2008, prima și a doua zi de Rusalii au fost declarate zile libere În România, astfel românii se bucură de o minivacanță cu prilejul acestei sărbători

La sărbătoarea Rusaliilor, creștinii merg la biserică și participă la Sfânta Liturghie, iar mai apoi iau frunze de nuc sfințite de preot și le așează acasă la icoane.

Advertisements


Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

Care este reactia ta la acest articol?

Scary Scary
0
Scary
Angry Angry
0
Angry
Fail Fail
0
Fail
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
WTF WTF
0
WTF
Like Like
0
Like

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *