Ce salariu are Patriarhul Daniel în 2022? Suma e uriaşă!

Vezi care e suma uriaşă pe care o primește Patriarhul Daniel, capul Bisericii Ortodoxe Române lunar.2 min


Advertisements

Salariul unui preot din România diferă în funcție de statutul pe care îl deține. În 2022, salariile preților pornesc de la 3.700 lei în cazul debutanților, și pot ajunge la peste 20.000 de lei, pentru cei care ocupă funcții de conducere în BOR.

Salariile preoților au fost mereu un subiect de interes pentru cetățeni, în condițiile în care banii BOR au fost mereu un subiect fierbinte în societatea românească.

Ce salariu are patriarhul Daniel?

Patriarhul Daniel, capul Bisericii Ortodoxe Române, are unul dintre cele mai mari salarii din România, de 23.930 de lei lunar. Potrivit grilei de salarizare, patriarhului BOR i se atribuie funcția de președinte al Senatului sau Camerei Deputațiilor și prin urmare primește aceeași sumă lunară ca și aceștia.

Advertisements
NWI0MmMzMzg5MTQ4YWNmNzMzZWJkYjM5ZjVjZmQ4.thumb

Preoții înadrați pe funcțiile de arhiepiscop major, mitropolit Biserica Ortodoxă Română și Biserica Romano Catolică sunt asimilați funcțiilor de secretari și chestori ai Senatului și al Camerei Deputațiilor și au o indeminzație lunară de 21.840 lei.

Arhiepiscopii, șefii de cult (mitropolit, episcop, muftiu, sef rabin președinte uniune, președinte) sunt asimilați funcțiilor de miniștrii și au o indemnizație lunară de 21.840 lei.

Episcopii, și episcopii vicari sunt asimilați funcțiilor de vicepreședinți ai comisiilor permanente ale Senatului și Camerei Deputațiilor și au indemninzație publică de 19.552 lei

Cei încadrați în funcțiile de episcop-vicar, episcop-coajutor, episcop auxiliar și arhierul vicar sunt asimilați funcției de senator sau deputat și au o indemnizație publică de 18.720 lei.

Salariul preoților și al personalului de cult este stabilit prin legea salarizării la fel cum se întâmplă și cu salariile profesorilor și ale medicilor.

Advertisements
magazin online

Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

Care este reactia ta la acest articol?

Scary Scary
0
Scary
Angry Angry
0
Angry
Fail Fail
0
Fail
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
WTF WTF
0
WTF
Like Like
0
Like

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *