Prognoza meteo de Paște 2022. Cum va fi vremea în noaptea de Înviere, dar şi în zilele de Paşte

Prognoza meteo de Paşte 2022. Starea vremii în noaptea de Înviere şi în zilele de Paşti.3 min


Advertisements

Prognoza meteo de Paște 2022. Cum va fi vremea în noaptea de Înviere, dar şi în ziua de Paşti în oraşe, la mare şi la munte.

Prognoza meteo de Paşte 2022

Temperaturile vor creşte semnificativ. Vineri, 22 aprilie, temperaturile se vor apropia de 17-20 de grade Celsius în partea de sud a ţării. Iar pe 23 şi pe 24 aprilie, temperaturile se vor situa în jurul valorilor de 18-21 de grade.

Directorul ANM, Elena Mateescu:  

De joi, vremea va intra într-un proces de încălzire semnificativă. Este posibil ca în ultima zi din această lună să înregistrăm în mare parte din țară, dar mai ales în partea de sud-vest, sud-est și est a țării, valori care să se apropie de 24, posibil de 25 de grade Celsius, reprezentând maxima unei zile de vară în țara noastră. Pe 1 și 2 mai este posibil să mai crească valorile de temperaturi în jurul a 20-29 de grade Celsius și vor fi ploi izolate în partea de nord-vest, centru și sud-est a țării.

În Oltenia, Muntenia, Moldova și în partea de vest a țării se vor înregistra 15-17 grade Celsius, fiind considerate valori apropiate, ușor mai coborâte de normalul climatologic.

„Luna mai va fi în general apropiată de normalul termic, cu valori de precipitații apropiate de normal”, a mai spus directorul ANM.

Meteo ANM de Paste si 1 Mai in Romania. Cum va fi vremea in aprilie 2022 840x500 1

Prognoza meteo de Paşte 2022. Starea vremii în noaptea de Înviere

Advertisements

În noaptea de Înviere nu se vor semnala averse şi nici temperaturi negative.

Cele mai crescute temperaturi se vor situa în zona de sud a ţării, dar şi în sud-vest şi sud-est.

„De Înviere va fi o noapte liniștită. Este posibil ca dimineața să fie ceață în zonele centrale, nordice și sudice, cu valori nu preponderent negative, posibil doar în zona montană înaltă. În restul țării contăm pe valori la nivelul minimelor, în jurul la 6-10 grade Celsius. Cel mai cald va fi în zonele sudice, sud-vestice și sud-estice ale țării”, a mai spus Elena Mateescu.

Prognoza meteo de Paşte 2022. Vremea pe litoral şi la munte

La mare, vremea va fi deosebit de caldă în ziua de Paşte, dar este posibil să apară câteva ploi trecătoare. Maximele vor fi cuprinse între 18-19 grade Celsius.

La munte se menţine stratul de zăpadă: 40-50 cm în Valea Prahovei, 290 cm la Bâlea Lac, iar la Vârful Omu, 190 de cm. Temperaturile se vor situa în jurul valorilor de 8-10 grade Celsius.

Advertisements

Ti-a placut? Ti s-a parut interesant? Nu tine doar pentru tine, distribuie acest articol!

1

0 comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *